Så blir du av med vägglöss

Har du någon gång sett en vägglus? Eller blir du störd av dem varje natt? Om då är fallet så bör du lära dig att döda dem fortare än de hinner lägga ägg, och undvika att de använder din madrass som deras bästa semesterort.

Tips för att eliminera vägglöss – så snabbt kan du bli av med dem

I denna städartikel kommer du få informativa och hjälpsamma städtips på hur du kan eliminera vägglöss (även kallade Bed bugs), fortare än kvickt.

Hur blir man av med vägglöss?

Vägglöss bor inte bara i madrasser och soffor, utan de kan också bo i sprickor i väggarna och till och med i trasiga delar av tapeten. De kan verkligen orsaka massa problem, då inte bara för att de kan skada möblerna, utan de kan också skada DIG, genom hudirritationer, utslag och kliande efter att de har bitit dig. De kan ofta även bo i kläder och i vissa ovanliga fall även i hår! Kan du tänka dig vilket hemskt problem det skulle vara!

Så här kan du göra för att bli av med vägglössen ditt hem

  • Städa rummet, och då menar jag verkligen städa.

Självklart så städar du ditt sovrum. Men uppkomsten av dessa små skadedjur har sällan något att göra med om man städat vanligt eller inte. När jag säger städa sovrummet, så menar jag gör en vårstädning ungefär två gånger i veckan. Ta bort lakan, filtar, örngott och gardiner och tvätta dem i hett vatten och låt de sedan torka på hög värme. Ångtvätta mattorna också då ångan inte bara dödar lössen utan även äggen.

  • Dammsug rummet.

Det andra du behöver göra är att dammsuga rummen. Se till att du kommer åt på ställen där lössen sannolikt håller till, såsom under madrassen, i sängramen, under soffan och förmodligen behöver även insidan av din garderob en ordentlig dammsugning. Se till att du slänger dammsugarpåsen ute i ett sopkärl så att lössen inte bara klättrar tillbaka in i ditt hem.

  • Ta isär sängarna.

Se till att du separerar madrassen från sängramen och inspektera allt noga. Lössen gillar att hålla till under madrassen och i sängramen. Vissa rekommenderar att man ska applicera Tea tree-olja på ramen. Ångtvätta utan tvekan madrassen.

  • Kolla igenom rummen ordentligt

Kolla väggarna, garderoberna och även taket för små hål. Om du hittar hål så spackla igen dem så fort som möjligt. Ju färre gömslen och nästen som går att finna i ditt hem desto bättre.

Om du har trasig tapet så dra av den och antingen byt ut den eller måla. Detta är en av vägglössens hemliga tillflyktsorter.

  • Ring en skadedjurssanerare, ju fortare desto bättre

Kom ihåg att dagens vägglöss är väldigt motståndskraftiga och härdade, och p.g.a. det nästan omöjliga att hantera på egen hand. Ring en skadedjursbekämpare så fort som möjligt. De har tillgång till de nyaste sprayerna som tagits fram till bekämpning av vägglöss och som även förhindrar att äggen kläcks och skapar framtida problem.

Kom ihåg att ovanstående tips tar bort cirka 75 % av dina skadedjur, då själva problemet är att de förökar sig så fort. Därför kan du få en till fullskalig drabbning inom 5 månader som startade med bara de där enstaka lössen du inte själv fick tag på.