Städtips

tips på att rengöra pool med tennisbollar

Några vanliga hushållsartiklar du kan använda för att rengöra pool med

Tips på att rengöra pool! Att ha din egen privata pool kan spara mycket pengar. Det beror på att du inte behöver betala för en övernattning eller veckolång semester på ett hotell för att njuta av ett dopp i poolen. Förutom att spara pengar på boendekostnader kommer du också att kunna undvika att spendera en del av dina surt förvärvade pengar på transport och andra vanliga kostnader som följer med att åka på semester.

Medel för att rengöra pool – Effektiv poolrengöring

Pengarna som du kommer att spara kan dock gå till en mer värdefull strävan – att hålla poolen ren och välskött. Att hålla din pool och dess vatten rent, säkert och hälsosamt att simma i kan vara en tidskrävande och dyr uppgift. Rengöringsprodukter och andra saker du behöver för att rengöra vattnet och själva poolen kan vara dyra.

Den goda nyheten är att det finns några vanliga hushållsartiklar (som du kanske redan har) som du kan använda för att rengöra din pool. Genom att använda dessa föremål behöver du inte spendera en förmögenhet för att ha en ren och välskött pool. De vanliga hushållsartiklarna du kan använda inkluderar:

Blekmedel

Hushållsblekmedel, även känt som natriumhypoklorit, kan användas för att effektivt chocka en pool. Att chocka en pool innebär en drastisk ökning av klorhalterna i vattnet under en kort tid för att döda bakterier. Att använda hushållsblekmedel för denna process kan hjälpa dig att sänka kalcium i vattnet, speciellt om du har problem med hårt vatten. Se dock till att du använder den doftfria sorten när du chockar en pool.

Bakpulver

Denna vanliga hushållsartikel kan höja alkaliniteten i din pool. För att öka den totala alkaliniteten i en pool med 10 ppm, tillsätt helt enkelt 700 gram bakpulver till 10 000 liter vatten.

Rengöra poolen med Tennisbollar!

När en simmare lämnar poolen kan vissa oljor vara kvar i vattnet, såsom olja från solkräm, hårprodukter och till och med de naturliga oljor som produceras av en hud. Det sista du vill ha är att alla dessa oljor ackumuleras i vattnet. Och du kan undvika detta genom att helt enkelt kasta tennisbollar i vattnet. Tennisbollarnas fibrer hjälper till att absorbera oljorna och hindrar dem från att lämna en glänsande, ful glans ovanpå vattnet.

Plastkvast

Använd en plastkvast för att först svepa smutsen i ett område av poolen för att sedan dammsuga bort den. Detta gör det mycket lättare att rengöra poolens botten än att bara använda en dammsugare.

Det här var några tips på förutsägbara och kanske mindre förutsägbara hushållsartiklar som kan hjälpa när det kommer till att rengöra en pool.

Kontakta bäst städfirma i Göteborg för rengöringshjälp till ett bra pris.

allt om att rengöra smycken

Guide till att rengöra smycken på rätt sätt

När man bestämmer hur man ska rengöra smycken på rätt sätt så finns det en del faktorer man måste ta i beaktning. Först, och kanske också viktigast, så är det av största vikt att veta vilka material smycket är sammansatt av (metalltyp, ädelstenar som sitter i, plätering etc.). När du väl vet vilka material som du har med att göra, så blir metoden, eller blandningen av metoder, lättare att avgöra.

Metoder för smyckesrengöring

Nedan följer fördelarna med och förklaringar av olika metoder, samt vilka metoder för att rengöra smycken som är effektivast på de olika materialen.

Rengöra smycken med ultraljud

Tillgången till ultraljud för att rengöra smycken har traditionellt sett endast varit för de professionella, men nu finns det små ultraljudsmaskiner för hemmabruk, skapade för att rengöra smycken, till försäljning för mindre än 350 kronor. Ultraljudsmaskinen har en behållare med rengöringsmedel var smycket ska sänkas ned. Ultraljudsvågorna skapar tillsammans med rengöringsmedlet en effekt som kallas mikroagitation där små bubblor attackerar och sköljer ur smuts som finns på ytan och i alla små hålrum av smycket. Rengöring med hjälp av ultraljud är särskilt effektiv för att rengöra föremål såsom diamantringar där det finns många små gömställen för smutsen att samlas. Om du någonsin har låtit din diamantring bli rengjord hos en juvelerare så är det troligt att hen använde sig av en ultraljudsmaskin för att få din ring att skina och glänsa. Denna rengöringsmetod är väldigt effektiv för komplicerade smycken, men är sällan särskilt effektiv på enkla missfärgade sterling silver smycken. 

Rengöringsmedel för missfärgat silver (flytande medel)

Många kommersiella rengöringsmedel för missfärgat silver (med andra ord silver dip) innehåller giftiga kemikalier och de flesta är frätande. Med det sagt så är dessa svavelrika medel väldigt effektiva men de luktar också som sju svåra år! För er som är mer intresserad av miljövänliga lösningar så finns det några alternativ tillgängliga som också är effektiva (och de luktar bättre med!).

Det är oerhört viktigt att man bara använder silver dip på de smycken som endast innehåller silver. De aggressiva syrorna i medlen kan (och kommer att) skada ädelstenar, pärlor och andra porösa material som kan finnas i smycket. De flesta silver dipsmedel har tydliga instruktioner och en lista med säkerhetsåtgärder att följa då man rengör sina smycken. Se till att du läser alla dokument som medföljer den silver dip du väljer, och se till att du följer alla säkerhetsinstruktioner givna för användning av produkten. Kom ihåg att det är seriösa kemikalier vi har att göra med.

Rengör ditt smycke med såpa

Denna metod för att rengöra smycken fungerar precis som det låter. Blanda iordning en mix av en mild två eller diskmedel och varmt vatten. Om du använder ett flytande diskmedel (inte maskindiskmedel!!!) så räcker några få droppar till varje deciliter vatten. Sänk ned smycket i blandningen och låt det dra i 30 minuter till 2 timmar beroende på smutsen och smycket.

Polerdukar – Polera upp dina smycket

Polerdukar är suveräna för att få sitt favoritsmycke att snabbt glänsa och se till att de övriga smyckena alltid ser bra ut. En torr och mjuk polerduk för smycken är idealiskt att alltid ha med sig för snabbrengöringar då det behövs. Det finns också våta polerdukar på marknaden som är dränkta i ett oljigt medel som kan rengöra allt från en gammal femtioöring till det mest missfärgade sterling silver du kan hitta.

Det märke som jag själv föredrar av våta polerdukar är Cape Cod. De finns att köpa på många sidor på nätet samt hos de flesta juvelerare. Då du använder en våt polerduk så buffa på smycket igen och igen med duken, och polera det sedan med en mjuk, torr och luddfri polerduk, så lovar jag att ditt smycke kommer att se fantastiskt ut! Dessa våta polerdukar kan användas på metaller och på viss plast. Jag rekommenderar inte att använda dem på stenar eller något poröst material eftersom de kan lämna efter sig rester om det lämnas till att dra in.

De rätta rengöringsmetoderna som nämnda ovan samt för vilka metaller

Platina – Ultraljud, torra/våta polerdukar, såpvatten.

Guld – Ultraljud, torra/våta polerdukar, såpvatten.

Sterling Silver – Ultraljud, torra/våta polerdukar, såpvatten, silver dip.

Tungsten – Ultraljud, torra/våta polerdukar, såpvatten.

Titan – Ultraljud, torra/våta polerdukar, såpvatten.

Hur rengör man smycken med ädelstenar?

När man rengör smycken med ädelstenar så måste man ta hänsyn till texturen av stenen/stenarna. I de flesta fall så är slipade ädelstenar lättare att rengöra än de som är porösa eller råa. Porösa stenar drar många gånger åt sig rengöringsmedlet och kan på så sätt skada dem, och det kan också vara svårt att ordentligt skölja dessa stenar och att de tar mycket längre tid på sig att torka. Nedan så går vi igenom olika ädelstenar och de rätta rengöringsmetoderna.

Rengöring av agat, turkos och andra porösa stenar

Många gånger så bär de smycken med agat en tvärsnittsskiva av en agatsten med en slipad yta. Som med de flesta stenar (porösa eller inte) så fungerar det bra med att sänka ned smycket i en mild såpvattenlösning i en halvtimme till en timme och sedan skölja det väl med varmt vatten. Låt sedan smycket lufttorka. När det är torrt så använd en mjuk och luddfri trasa för att polera upp alla områden som behöver extra glans. Denna metod för att rengöra smycken passar de allra flesta ädelstenar och särskilt de porösa. Det är väldigt viktigt att skölja av stenarna väl och det är ett absolut måste att låta det lufttorka ordentligt.

Så får du svart Onyx och andra slipade stenar rena

Slipade stenar absorberar vätskor mycket mindre än deras porösa motstycken rent generellt. Det är vanligt att slipade stenar blir smutsiga från kontakt med oljor från din hud, rester av smink etc. Fingeravtryck och sminkrester kan lätt fås bort med en torr polerduk. Buffa helt enkelt på stenen med en torr, mjuk och luddfri polerduk för att få dessa stenar att åter glänsa. Om det finns några envisa områden på stenen så kan en snabb torkning med en fuktig trasa fungera utmärkt. Polera sedan stenen som vanligt. Om inga av dessa metoder fungerar försök med att sänka ner smycket i såpvatten en längre stund, låt lufttorka ordentligt och polera sedan med duken.

Observera!

Metoderna som tagits upp i denna artikel är baserade på erfarenhet av att arbeta med juveler och andra relaterade material. Med det sagt så är varje situation annorlunda, och om du tvekar angående ditt smycke så kontakta alltid en juvelerare innan för att undvika risken med att skada det. Kontakta gärna de bästa städfirmorna i Göteborg för mer tips och trix inom städ och rengöring.

städlista för dig som hur ut genom airbnb

Behöver du hjälp med att skapa en städlista för AirBnb och semesteruthyrning?

Smart städlista för dig som hyr ut hgenom AirBnb. Oavsett om du hyr ut ditt hus via Airbnb eller du planerar en familjesammankomst i ditt semesterhus så är rengöring en viktig del. Innan du packar dina väskor eller sätter ut en annons så behöver din bostad bli städad, organiserad och iordninggjord för att avnjutas. Följande är en nödvändig städlista.

Städlista för AirBnb och semesterhus

1. Rengöring av Badrummet

Badkaret, duschen, handfatet och golvet behöver skrubbas, saneras och poleras mellan de olika incheckningarna eller vistelserna. Insidan och utsidan av toaletten, under kanten och runt stolen behöver rengöras och desinficeras. Glöm inte speglarna. De kommer behöva vara skinande rena så att dina gäster får kristallklara reflektioner när de går in i badrummet. Istället för ett doftljust kan du använda en elektrisk doftrenare. Citrus eller blommor är det bästa valet för badrum. Just det, glöm inte att fylla på med toalettpapper. Förvara ett gäng under handfatet.

2. Städa Köket

Börja med diskhon och rengör med en produkt som innehåller blekmedel. Därefter kan du polera kranar och krokar. Häll därefter i bakpulver och vit vinäger genom avloppet för att rena det. Nu tar du kylen. Även om den är tom bör du torka av och desinficera den. Ett tips är att ha en behållare med bakpulver utan lock i kylen mellan uthyrningarna. Torka av och sanera alla bänkskivor samt torka av fönsterbleck och andra ytor. Du kan behöva använda en tandborste med bakpulver eller fogrengörare för att komma åt fogarna ordentligt. Spisen behöver också din uppmärksamhet. Rengör köksfläkten med fettlösande medel, rengör därefter insidan av ugnen och ovansidan spisen. Om spisen har en självrengörande funktion kan du använda den också. Sopa sedan av golvet ordentligt, framförallt i hörnen, och moppa därefter med ett desinficerande medel. Använd gärna en doftrenare för att minska lukten av kemikalier.

3. Fixa till Sovrummet

Rena lakan och täcken är allt. Dammsug varje liten del av rummet, även under sängen. Att förvara nytvättade lakan i lådorna kommer ge ifrån sig en färsk doft. Var säker på att lådorna är rena och inte skadade. Tillsätt även här en doftrenare. Ren tvätt är den bästa doften att använda. Glöm inte garderoben – den behöver dammsugas och luftas. En delvis öppnad behållare med bakpulver eller nytvättade lakan i garderoben mellan besöken är nyckeln för att behålla en fräsch doft i garderoben som är inbjudande för dina gäster.

4. Dammsug och moppa Vardagsrum / gemensamma utrymmen

Vardagsrum och matsalar behöver dammsugas ordentligt och/eller sopas samt moppas mellan besöken. Att damma och rengöra alla träytor med möbelrengöring är också viktigt. Fönsterputs kan användas på TVn och alla andra glasytor så som vitrinskåp för att få dem skinande rena. Sen kan du använda tygrengöring för att pigga upp alla dynorna i rummet. Se till så du kollar alla lampor så att de fungerar och damma av både insida och utsida av dem. Dammsug och torka av alla ventilationsöppningar och element.

Följ städlistan för ett högt betyg på AirBnb

När du väl har genomför städlistan så vill du göra en ordentlig genomgång av hemmet. Låtsas som att du kommer in i ett nytt hem eller hotellrum och bedöm därefter. Var noggrann med att alla rum kommer säkra så dina gäster får en härlig vistelse och att de blir nöjda så de ger dig ett högt betyg på Airbnb när de väl har checkat ut. Du vill alltid få högst betyg!

Det bästa för att säkra kontinuerligt höga betyg på Airbnb eller andra uthyrningssidor, är att anlita en bra städfirma i Göteborg. De är inte bara till för permanenta bostäder och kontor!

Det krävs mycket planering för att skapa en städlista inför din uthyrning men det är viktigt att göra detta så dina gäster blir nöjda. Se till så att checklistan är genomförd innan dina gäster öppnar dörrarna. Att följa denna städlista steg för steg är det bästa sättet för att se till så dina Airbnb- och andra gäster återvänder gång efter gång samt rekommenderar dig till sina vänner.

rengöring av uppfart i betong

Rengöring av uppfart – Tips på att rengöra stenplattor, asfalt och betong

Att rengöra din uppfart från smuts och ogräs kan ta riktigt mycket tid och tålamod. Det finns gott om olika metoder för att få din garageuppfart skinande ren men om du vill se till så den håller sig ren i många år framöver så är det viktigt att försegla den med bra produkter som inte låter fläckar tränga igenom ytan och förblir lätta att tvätta bort i regnet.

Rengöra uppfart till garaget med högtryckstvätt

Men innan du förseglar ytan är det viktigaste att du får rengjort den först. Det finns många vanliga metoder som folk använder när de skall rengöra sin uppfart till garaget men den mest effektiva är att använda en högtryckstvätt och specialmedel för att rengöra stenytor, som finns att köpa i de flesta hårdvarubutiker. Högtryckstvättar för uppfarter som arbetar på rätt tryck kan lätt ta bort den allra mesta smutsen och fläckar, oavsett hur länge de har funnits där. De flesta högtryckstvättar kommer med flera olika typer av munstycken vilket ger dig många olika möjligheter för att justera hur maskinen sprejar beroende på vilken yta du rengör. Den största fördelen med att använda en högtryckstvätt är att rengöringsprocessen kan gå mycket fort och slutresultatet blir imponerande bra.

Anlita ett rengöringsföretag för att tvätta asfalt, stenplattor och betong

Ett annat alternativ, om du känner att det inte är ett projekt du själv vill ta hand om, är att anlita ett av många rengöringsföretag som utöver att ha all nödvändig utrustning också har stor erfarenhet av att tvätta alla sorters uppfarter och terrasser bestående av allt från asfalt, stenplattor till betong. Ett professionellt rengöringsföretag i Göteborg vet exakt vilket vattentryck de bör använda för de olika sorters ytorna som finns vilket säkrar att skadorna på fogar etc. förblir minimala. De vet även exakt vilka kemikalier de kan använda mot olika sorters fläckar på olika ytor. Men framförallt så kommer de göra ett professionellt jobb när de rengör din uppfart.

Försegla garageuppfart

Spara tid genom att anlita ett rengöringsföretag för att rengöra och försegla din uppfart så sparar du mycket tid och energi. En bra tjänst hjälper dig se till så du har en ren uppfart på kortare tid än om du själv försökte göra det. Med rätt professionella verktyg så kan hela rengöringsprocessen vara klar på bara några få timmar jämfört med om du gör det själv.

Dock är den allra största fördelen med att anlita ett professionellt städföretag till att rengöra din uppfart att rengöringen blir ordentligt gjord. Oavsett hur mycket energi du som hemägare lägger ner i din rengöring så kommer du aldrig riktigt lyckas få samma resultat som ett professionellt städföretag får. Det beror ofta på kvalitén på de kommersiella maskiner som företagen använder jämfört med de maskiner man kan köpa som privatperson.

lär dig rengöra din fettavskiljare på restuarangen

Rengöra fettavskiljare – Tömning, underhåll och skötselanvisningar

Din fettavskiljare: rengöring och underhåll

Om du någonsin har sett ett avsnitt av Gordon Ramsey’s Kitchen Nightmares så har du sett hur äckliga fettavskiljare kan vara. Att rengöra avfallet från deras grillar verkar vara en helt en främmande uppgift för många av de som är med i detta program. Om du någonsin har ägt en restaurang så känner du väl till hur viktigt det är att rengöra din fettavskiljare. Även om du bortser från de uppenbara hälsoriskerna så finns det ett antal ytterligare säkerhetsrisker. Fettet och oljorna som fångas i den kan blockera ditt dräneringssystem och orsaka stopp i dina avlopp och till och med i hela ditt kök. Det kan leda till stor ekonomisk förlust från böter, skador på fastigheten och i ditt eget kök. För att undvika detta kommer här några tips för att hålla dina fettavskiljare rena och säkra.

Så rengör du din fettavskiljare

Först och främst skall du hålla ett öga på nivån av fett i avskiljaren. Använd en liten träslev eller mätsticka för att se hur hög nivån har blivit. Om du skriver ner de här mätningarna så kan du lättare bedöma om du har att göra med ett allvarligare stopp. Om det finns ett större stopp så skall du ignorera nästkommande steg och kalla på en professionell firma som kan hjälpa dig. Kontakta en rekommenderad städfirma i Göteborg för mer råd eller städhjälp.

Tömning av fettavskiljare

Efter att ha mätt och skrivit ner så skall du tömma bort allt vatten från tanken. Häll vattnet i en hink eller soptunna så länge och häll tillbaka det när du har rengjort färdigt. Använd sedan en mindre hink eller kopp för att ta bort så mycket avfall som möjligt. Lägg allt fast avfall i en vattentät sopsäck.

Service och underhåll

När du har fått bort så mycket löst fett och olja som möjligt så kan du använda ett hårt verktyg för att skrapa på sidan och locket. Genom att städa på detta sättet så säkrar du att du har fått bort allt avfall på ett effektivt sätt. Du kan sen skopa upp avfallet du skrapade loss och lägga det i sopsäcken eller använda en våtdammsugare. När varje liten bit avfall har skrapats bort så skall du skrubba hela tanken och desinficera allt. Använd en stålborste och varmt vatten för att säkra att allt avfall blir avlägsnat. Lägg till tvål i vattnet för att bli av med obehaglig doft. Det är rekommenderat att du tvättar avskiljaren flera gånger och rengör verktyget du skrubbar med mellan gångerna. Om möjligt så kan du demontera fettavskiljaren under detta steg för att verkligen rengöra varje yta ordentligt. Efter att du skrubbat under en längre tid så sköljer du av allt i rumstempererat vatten. Se till så att all olja, fett, smuts och tvål helt försvinner. Om du har demonterat avskiljaren så ska du låta varje del torka helt och hållet innan du monterar ihop den igen.

Kontakta en professionell rengöringsfirma

Genom att följa dessa steg regelbundet så kommer du inte bara hålla din dränering fri från stopp utan du kommer även förlänga livet på din avskiljare och se till så dina köksanställda är nöjda och friska. Även om detta steg bör vara nog för att lösa de flesta problemen så bör du fortfarande få ditt kök servat av en professionell rengöringsfirma som rengör din fettavskiljare en gång om året.

lär dig att snabbstäda rummet

6 snabba rengöringstips för att snabbstäda ditt hus

Snabba och enkla rengöringstips för att snabbstäda hemma

Att ha ett snyggt hem kan uppnås på ett snabbt sätt med några tidshanterings- och husstädningstips. Låt inte prokastinering och rädsla för lite slit hålla dig tillbaka från att checka av rutor på din att göra lista. När ett system är på plats kan alla i hushållet avsluta denna uppgift snabbt. Varför ta hela dagen till att skrubba när du kan vara ute på jakt efter nya äventyr? Här är några rengöringstips för att bli en snabbstädare direkt från våra duktiga städpersonal på vår städfirma i Göteborg.

Snabbstäda – Så städar du hemma fort och effektivt

 1. – Ställ in en timer: Ett av de enklaste sätten att hjälpa dig att ta fram moppar, dammvippor och hinkar är att berätta för dig att du bara behöver städa i en viss tid. En timme? Två timmar? Bestäm en tid och ställ in timern. Vetskapen om när den ringer kommer du att vara färdig blir en extrem motivator. Inte bara det, ditt hus kommer att bli riktigt fint.
 2. – Slå på musiken: Dra ut den vilda rock-and-roll-musiken från förr och låt Jimi Hendrix och Janis Joplin sjunga dig genom en snabb rengöring. Dansa tillsammans; sjunga med medans du dammar av till några gamla godingar. Ditt hus blir snyggt, du får träning och du kommer ha kul! Vad mer kan man begära?
 3. – Ta hjälp av din huskompis för att snabbstäda: Gör en deal med din make eller någon annan för att få dem att hjälpa till. Rengöringspartners kommer att få jobbet gjort dubbelt så snabbt. Dela upp rummen och ha en tävling. Sätt på musiken och sätt igång! Vinnaren får välja vart du går till middag eller får en massage. Ett renare hus kommer att hända snabbare plus ett romantiskt datum för ett senare tillfälle.
 4. – Förvara alla rengöringsmedel i en behållare: Packa en plastbehållare med fönsterrengörare, gummiband, dammvippa, möbelpolish, rengöringsmedel och trasor. Slösa inte tid tillbaka på att gå tillbaka skåpet för att jaga produkter och verktyg. Håll dem alla tillgängliga medans du går från rum till rum.
 5. – Svart soppåse: När du gör dina rundor, ta en stor svart plastpåse med dig. Ta bort allt eventuellt skräp och töm soptunnor i påsen innan du går in i nästa rum. Släng påsen i sopbehållaren utomhus när du är klar.
 6. – Arbeta från vänster till höger, upp till ner: Slösa inte tid på att undra om du rengör något eller gör om dina steg. Flytta runt utrymmena på metodiskt sätt och du kommer till nästa rum innan du vet det.

Snabbstädning behöver inte vara en lång och utdragen process. Titta snabbt på listan och skynda sedan ut genom dörren för att ha fler äventyr.

så gör du när du spiller på din laptop

Hur rengör man en laptop som man spillt på?

Om du har spillt någon sorts vätska, såsom kaffe eller läsk, på din dator eller laptop så måste du ta hand om det ögonblickligen. Vänta inte tills nästa dag. Om man väntar tillåter det vätskan att rinna ner i de mycket känsliga kretsarna runt moderkortet. Om det händer så kan det kortsluta moderkortet och till och med få strömbrytaren att explodera om du har laddningssladden i. Vatten och elektricitet ska inte blandas. Du kan till och med få en elektrisk stöt i vissa fall. Innan du ger upp hoppet så följer här några steg du kan ta för att försöka rädda din laptop efter en olyckshändelse med vätska.

Rengöra en laptop som fått vätska spilld på sig

 1. Om du aldrig tagit isär din laptop förut så försök inte ens att följa dessa steg. Delarna i laptoppen är väldigt små och många av dem är av plast. Om du har sönder något kan det bli väldigt dyrt att laga. Du behöver också särskilda verktyg för att ta isär den och en hel del tålamod. Ta den till en professionell lekman så snart du kan.
 2. Dra ur strömkabeln så snart du kan och ta ur batteriet. VÄNTA INTE MED DETTA! Annars kan laptoppen kortsluta och förstöra både moderkortet och andra delar.
 3. Tippa försiktigt laptoppen åt ett håll och försök att få ut så mycket vätska som möjligt.
 4. Torka upp så mycket vätska du bara kan från utsidan av laptoppen. Om du känner dig obekväm med att ta isär din dator så se till att du tar den till en affär som gör detta så snart du bara kan.

Om du klarar av rengöringen själv så följ dessa steg. FÖRSÖK INTE att göra det om du aldrig gjort det förut.

 1. Ta bort PC kortet, USB enheter och allt annat som kan vara kopplat till datorn.
 2. Ta bort batteriet och koppla ur strömkabeln. Detta också för att undvika att du av misstag böjer den eller förstör kopplingen.
 3. Ta försiktig av så mycket av det utvändiga höljet som du kan.
 4. Ta bort tangentbordet och torka så mycket av det drabbade området som möjligt med tvättsprit. Spraya den också med tryckluft. Du kan använda en icke statisk trasa till att suga upp stora kvantiteter av vätska, men gnugga aldrig på någon yta med en trasa eller handduk av något slag alls. En bomullspinne låter dig komma åt på svåråtkomliga platser med.
 5. Låt datorn lufttorka i några dagar och sätt sedan ihop den igen. Om du tror att din hårddisk och andra komponenter i dator också fick spill på sig bör du skaffa en rengöringskomponent för elektriska kretsar och rengöra som nödvändigt.
 6. Slå på strömmen och se om ditt arbete hjälpt.

Om laptoppen inte startar så kan din hårddisk fortfarande gå att räddas. Den kan flyttas över till en annan dator. Men, du bör be en professionell lekman titta på den innan du tar detta stora beslut. Det är en tråkig olyckshändelse att råka spilla vätska på datorn. Det bästa tipset för att fixa spill i datorn är förebyggande metoder. Om du vill dricka något medan du jobbar vid datorn håll drycken borta från själva arbetsområdet. Det är bättre att ha drycken på ett annat bord eller helt enkelt vänta tills du är klar med arbetet vid datorn. Jag tar oftast bara en paus när jag vill dricka och går till ett annat rum på kontoret eller hemma.

Tips från Tobbe – Städledare för flyttstäd i Göteborg

de bästa rengöringstipsen för din matta

Topp 8 rengöringstipsen för din matta

Denna städartikel beskriver åtta rengöringstips för din matta. Om du följer dessa råd kommer din matta att se ny ut igen och fibrerna kommer inte längre att se slitna och använda ut. Som ett resultat kommer det också att förlänga mattans livslängd. Fortsätt läs!

Regelbunden dammsugning

Rent idealiskt bör man dammsuga sin matta var sjunde dag. Har du barn eller husdjur så är en daglig dammsugning rekommenderad istället. På detta sätt kan du få bort damm som du inte ser med blotta ögat. Resultatet blir att fibrerna i din matta fortsätter att vara hälsosamt rena.

Ta bort spill på en gång

För att torka upp spill så rekommenderar vi att du använder ett hemmagjort rengöringsmedel. Alternativt så kan du lägga ner några pappershanddukar på spillet. De bör absorbera vätskan snabbt och få din matta att se ren ut igen.

Dutta istället för att gnugga in fläckar

Vissa personer blir förvirrande och försöker att gnugga bort en fläck från mattan, vilket är ett misstag. Om du gnuggar på fläcken så kommer det bara sprida den på fler mattfibrer. Så dutta helt enkelt bara på fläcken.

Borttagning av stearinvax

En sak som kan lossa håret på din matta är stearinvax. Vissa använder sig av en sax och klipper bara bort stearinet som hamnat på mattan, men du behöver nödvändigtvis inte göra det. Istället kan du använda en matt kniv och skrapa bort vaxet.

Om det fortfarande är sterin kvar kan du lägga några pappershanddukar på det. Stryk sedan ovanpå med ett strykjärn och stearinet borde lossna med enkelhet.

Fläckborttagning

Du kan göra ditt eget medel för fläckborttagning. Du kan exempelvis blanda två vanliga ingredienser: vitvinsvinäger och bakpulver. Vad än du väljer att använda, se till att du inte använder några av de fläckborttagningsmedlen som säljs på affären. De kan förstöra din soffa och dina mattor.

Använd inte för mycket vatten

Om du vill använda en maskin som du hyrt, använd inte för mycket vatten. Huset bör också ventileras ordentligt. Om mattorna blir genomdränkta på grund av för mycket vatten kan de krympa och även mögla.

Professionell rengöring

Om du vill förlänga livslängden på dina dyra och dekorativa mattor så bör du regelbundet få dem professionellt rengjorda. Detta sparar du också pengar på. Med en professionell rengöring ser mattan alltid ren ut. Dessutom så kommer du och din familj behålla er goda hälsa då mattan inte kommer att vara full av allergener hela tiden. Om du inte gör det regelbundet så bör du i alla fall göra det varje ett och ett halvt år i minsta fall. Kontakta vår städfirma i Göteborg för mer information.

Använd mattskydd

Du kanske också vill använda mattskydd av hög kvalité för att skydda mattan från spill och fläckar. Vanliga fläckar är lätta att få bort, men de svåra är inte det. Mattskydden kommer också se till att intorkade fläckar inte fastnar i fibrerna i mattan. Vi rekommenderar att du använder ett mattskydd, särskilt på de mattor som är placerade på högtrafikerade områden såsom i trappor och korridorer.

Så, nu kan du använda dessa åtta råd för att rengöra din matta!

Putsa fönster – De bästa fönsterputs tipsen

Strimmor, fläckar och fingeravtryck – grymtar du högt precis som mig? Att hålla fönstren rena kan vara en utmaning, speciellt om du har små barn hemma! De verkar särskilt älska att ta på fönsterglas med kladdiga fingrar och pressa läpparna och näsorna mot dem likaväl. Som tur är så kommer här några fantastiska fönsterputstips som du kan använda för att hålla dina fönsterglas fläckfria, strimfria och glänsande!

 

Rengöringstips för fönster

smarta tips för fönsterputsning

 • Detta kanske kommer som en chock, men släng bort alla pappershanddukar, speciella fönsterputstrasor och allt annat som du trott varit fantastiskt för att putsa fönstren. Det absolut bästa du kan använda är gammalt tidningspapper! Det rengör perfekt och utan strimmor och fläckar kvar på fönstret. Spraya helt enkelt på lite vatten eller ditt favorit fönsterputsmedel och gör en boll av en tidningssida. Putsa sedan fönstret på samma sätt som du skulle med en trasa. Du kommer att märka att tidningspappret är det bästa redskap du någonsin använt. En annan bra sak att komma ihåg är att det fungerar fantastiskt på speglar och tavelramar med!
 • Om du vill undvika kemikalier i ditt hem (speciellt om du har barn), så fungerar vatten lika bra att rengöra med som kemikalier. Om du stöter på ett fönster som är särskilt svårt att få rent prova med att blanda en del vinäger och en del vatten i en sprayflaska. Vinäger är ett fantastiskt naturligt rengöringsmedel, och billigt likaväl som fritt från kemikalier. Det bör fixa jobbet galant.


Läs mer…

Anlita en städfirma

Med kaoset av den moderna livsstilen i ryggen så kan den enklaste uppgiften kännas för tuff. Världen vi lever i har ett tempo som är fortare och hårdare än någonsin, och för de flesta av oss, omöjligt att hinna med. På ett dygn av 24 timmar så tar endast arbetet upp 8-10 timmar. Efter det så kommer personliga aktiviteter så som att gå på gymmet och liknande, och sedan alla obligationer man har till hemmet såsom tvätt, köpa och laga mat etc. Utöver det så har många utav oss familj, vilket betyder att man måste skjutsa barnen fram och tillbaka till olika aktiviteter, kolla läxor och plocka upp leksaker. När dagen är slut är vi fullständigt utmattade och ser fram emot några få timmar av sömn, de få som vi har över.

Gör livet enklare genom att anlita en städfirma

På grund av dessa hektiska livsscheman så letar vi alltid efter sätt att spara tid. Vi nöjer oss med fryst färdiglagad mat istället för att laga maten från grunden, vi skickar sms istället för de mer personliga telefonsamtalen och vi multitaskar så mycket att det blir extremt. Vi skriver inköpslista medan vi kör barnen samt grannarnas ungar för att det är din tur denna vecka, samtidigt som vi läxförhör barnen inför ett kommande prov. Inga problem!

anlita en städfirma för flyttstäd i göteborg

Ett av de bästa, och kanske minst väntade, sätten att spara tid är att anlita en städfirma. Oavsett om det är för ditt företag, din studiecirkel eller för hemmet så kommer du att bli förvånad över hur mycket tid du sparar och stress du slipper.

Är du inte övertygad om att en städfirma kommer att göra ditt liv enklare? Titta då igenom alla typer av personer som får nytta av att anlita en städfirma som listas här nedan. Någon av dem passar säkert in på dig, om inte än lite.
Läs mer…