städlista för dig som hur ut genom airbnb

Behöver du hjälp med att skapa en städlista för AirBnb och semesteruthyrning?

Smart städlista för dig som hyr ut hgenom AirBnb. Oavsett om du hyr ut ditt hus via Airbnb eller du planerar en familjesammankomst i ditt semesterhus så är rengöring en viktig del. Innan du packar dina väskor eller sätter ut en annons så behöver din bostad bli städad, organiserad och iordninggjord för att avnjutas. Följande är en nödvändig städlista.

Städlista för AirBnb och semesterhus

1. Rengöring av Badrummet

Badkaret, duschen, handfatet och golvet behöver skrubbas, saneras och poleras mellan de olika incheckningarna eller vistelserna. Insidan och utsidan av toaletten, under kanten och runt stolen behöver rengöras och desinficeras. Glöm inte speglarna. De kommer behöva vara skinande rena så att dina gäster får kristallklara reflektioner när de går in i badrummet. Istället för ett doftljust kan du använda en elektrisk doftrenare. Citrus eller blommor är det bästa valet för badrum. Just det, glöm inte att fylla på med toalettpapper. Förvara ett gäng under handfatet.

2. Städa Köket

Börja med diskhon och rengör med en produkt som innehåller blekmedel. Därefter kan du polera kranar och krokar. Häll därefter i bakpulver och vit vinäger genom avloppet för att rena det. Nu tar du kylen. Även om den är tom bör du torka av och desinficera den. Ett tips är att ha en behållare med bakpulver utan lock i kylen mellan uthyrningarna. Torka av och sanera alla bänkskivor samt torka av fönsterbleck och andra ytor. Du kan behöva använda en tandborste med bakpulver eller fogrengörare för att komma åt fogarna ordentligt. Spisen behöver också din uppmärksamhet. Rengör köksfläkten med fettlösande medel, rengör därefter insidan av ugnen och ovansidan spisen. Om spisen har en självrengörande funktion kan du använda den också. Sopa sedan av golvet ordentligt, framförallt i hörnen, och moppa därefter med ett desinficerande medel. Använd gärna en doftrenare för att minska lukten av kemikalier.

3. Fixa till Sovrummet

Rena lakan och täcken är allt. Dammsug varje liten del av rummet, även under sängen. Att förvara nytvättade lakan i lådorna kommer ge ifrån sig en färsk doft. Var säker på att lådorna är rena och inte skadade. Tillsätt även här en doftrenare. Ren tvätt är den bästa doften att använda. Glöm inte garderoben – den behöver dammsugas och luftas. En delvis öppnad behållare med bakpulver eller nytvättade lakan i garderoben mellan besöken är nyckeln för att behålla en fräsch doft i garderoben som är inbjudande för dina gäster.

4. Dammsug och moppa Vardagsrum / gemensamma utrymmen

Vardagsrum och matsalar behöver dammsugas ordentligt och/eller sopas samt moppas mellan besöken. Att damma och rengöra alla träytor med möbelrengöring är också viktigt. Fönsterputs kan användas på TVn och alla andra glasytor så som vitrinskåp för att få dem skinande rena. Sen kan du använda tygrengöring för att pigga upp alla dynorna i rummet. Se till så du kollar alla lampor så att de fungerar och damma av både insida och utsida av dem. Dammsug och torka av alla ventilationsöppningar och element.

Följ städlistan för ett högt betyg på AirBnb

När du väl har genomför städlistan så vill du göra en ordentlig genomgång av hemmet. Låtsas som att du kommer in i ett nytt hem eller hotellrum och bedöm därefter. Var noggrann med att alla rum kommer säkra så dina gäster får en härlig vistelse och att de blir nöjda så de ger dig ett högt betyg på Airbnb när de väl har checkat ut. Du vill alltid få högst betyg!

Det bästa för att säkra kontinuerligt höga betyg på Airbnb eller andra uthyrningssidor, är att anlita en bra städfirma i Göteborg. De är inte bara till för permanenta bostäder och kontor!

Det krävs mycket planering för att skapa en städlista inför din uthyrning men det är viktigt att göra detta så dina gäster blir nöjda. Se till så att checklistan är genomförd innan dina gäster öppnar dörrarna. Att följa denna städlista steg för steg är det bästa sättet för att se till så dina Airbnb- och andra gäster återvänder gång efter gång samt rekommenderar dig till sina vänner.