Putsa fönster – De bästa fönsterputs tipsen

Strimmor, fläckar och fingeravtryck – grymtar du högt precis som mig? Att hålla fönstren rena kan vara en utmaning, speciellt om du har små barn hemma! De verkar särskilt älska att ta på fönsterglas med kladdiga fingrar och pressa läpparna och näsorna mot dem likaväl. Som tur är så kommer här några fantastiska fönsterputstips som du kan använda för att hålla dina fönsterglas fläckfria, strimfria och glänsande!

 

Rengöringstips för fönster

smarta tips för fönsterputsning

  • Detta kanske kommer som en chock, men släng bort alla pappershanddukar, speciella fönsterputstrasor och allt annat som du trott varit fantastiskt för att putsa fönstren. Det absolut bästa du kan använda är gammalt tidningspapper! Det rengör perfekt och utan strimmor och fläckar kvar på fönstret. Spraya helt enkelt på lite vatten eller ditt favorit fönsterputsmedel och gör en boll av en tidningssida. Putsa sedan fönstret på samma sätt som du skulle med en trasa. Du kommer att märka att tidningspappret är det bästa redskap du någonsin använt. En annan bra sak att komma ihåg är att det fungerar fantastiskt på speglar och tavelramar med!
  • Om du vill undvika kemikalier i ditt hem (speciellt om du har barn), så fungerar vatten lika bra att rengöra med som kemikalier. Om du stöter på ett fönster som är särskilt svårt att få rent prova med att blanda en del vinäger och en del vatten i en sprayflaska. Vinäger är ett fantastiskt naturligt rengöringsmedel, och billigt likaväl som fritt från kemikalier. Det bör fixa jobbet galant.

  • Om du har fått färg, lim eller en annan sorts substans på ditt fönster och försöker hitta det bästa sättet med kemiska rengöringsmedel för att få bort det, så kommer du nog inte att göra det. Inte bara är kemikalier farliga, men att använda dem för att få bort substanser som dessa är meningslöst. Det du kan använda dock är ett rakblad. Självklar bör du vara väldigt försiktig och luta bladet så att det nästan ligger parallellt med fönsterrutan. Du lutar det alltså så att du skrapar på fönstret med en ytterst liten vinkel. Använd sedan den skarpa eggen på rakbladet för att få bort resterna på fönsterrutan med små korta drag. När du fått bort allt så använd vatten eller vinäger för att rengöra hela fönstret ordentligt.
  • Krita på fönstret? Detta händer och är faktiskt väldigt lätt att få bort. Använd ett helt vanligt radergummi för att sudda bort kritstrecken. Om det inte fungerar använd något liknande en svamp eller handduk för att försöka skrubba bort det.
  • På utsidan av fönstren använd en svamp och såpa för att rengöra, och skölj sedan helt enkelt bara av dem med vattenslangen eller en tillbringare vatten. För att undvika fläckar så torka dem med en mjuk handduk eller trasa. Detta håller dina fönster från att se smutsiga ut, fläckiga eller feta på utsidan, och det är dessutom enklare att rengöra dem på det här sättet än att spraya på och torka av var och ett av dem.

Dessa tips kommer att hålla dina fönster rena och glänsande!