städtips rengöringsprodukter

Städtips – Effektivisera din hemstädning

10 effektiva städtips

Städning kan ofta vara mycket irriterande och det kan ofta verka som vi tillbringa hela dagen försöker hålla vårt hus rent, att bara komma tillbaka nästa dag för att hitta vårt hem smutsig igen. Det är som om vi lever i någon gråzon där rengöring är vår eviga plikt. Om du upplever ett liknande dilemma, vill vi erbjuda dig några tips på rengöringsmedel och städtips, som förhoppningsvis kommer att spara en del av din ångest för rengöring av hemmet. Förhoppningsvis kan dessa städtips hjälpa dig att hålla städningens hundar i schakt och ge dig lite mer sinnesfrid innan du måste kämpa med dem igen.

Håll ett städschema

När vi har ett städschema som organiserar våra uppgifter i daglig, veckovis, månadsvis och årsvis blir städning en enkel match! Vi behöver inte längre stressa över vad eller när det behöver städas, eftersom vi kommer att veta! Så länge vi bibehåller vår tidsplan och våra städuppgifter, blir livet mycket lättare.


2: Organisera en checklista

Organisera en checklista med alla städuppgifter du tänker ta hand om den dagen. Bocka av uppgiften när den har avslutats. Att ha en checklista är som att ha ett mål som kommer att hålla din städning konsekvent och visar dig exakt vad som blir utfört.

3: Minska störningar

För att få jobbet gjort snabbare måste vi vara fokuserade. Mobiltelefoner och tv-apparater kan ofta bända vår uppmärksamhet bort från städning och detta bara ökar den tid vi har att spendera. Allt som är en distraktion måste minskas så att du kan fokusera ordentligt.

4: Skaffa en överblick

Innan du börjar din städning så är ett viktigt städtips att skaffa dig en överblick över de områden i ditt hushåll som behöver mest städning. Städa från områden i ditt hus som behöver mest uppmärksamhet, och arbeta dig ner till de som behöver det minst så garanterar du en långvarig städnings effektivitet.

5: Organisera dina Rengöringsmedel

Ha rengöringsmateriel organiserade och redo att plocka fram i en korg eller liknande. Inte bara sparar det tid och energi i stället för att behöva leta runt i huset efter rätt rengöringsmedel, det skär också ner din tid i hälften genom att ha dem och vara redo.

6: Be familjen om hjälp

När det finns fler som hjälper till kommer tiden drastiskt halveras. Be andra medlemmar av familjen att hjälpa dig vid städningen. För att öka effektiviteten ge varje familjemedlem en egen avdelning i huset arbeta från.

7: Lyssna på musik

För att få tiden att gå genom ännu snabbare när du städar, så är ett trevligt städtips att lyssna på musik! Låt musiken vägleda dina städningar. Musik kan hjälpa med det mesta och när vi kommer in i rätt lunk kommer du bli förvånad över hur snabbt du kommer att avsluta städningen.

8: Ta bort småsaker

Se till att alltid ta bort skräp som kan ligga runt i huset. Städningen kan inte börja förrän skräp har tagits bort. För att minska tiden för att göra det här rekommenderade jag att i praktiken, lägg tillbaka sakerna där de hör hemma när du är klar med dem.

9: Alternativa städmetoder

Eftersom många kommersiella rengöringsmedel kan vara farligt för ens hälsa så föredrar många människor ofta att använda alternativa rengöringsmedel. Även om alternativa lösningar kan ta lite längre tid att använda är de är ofta billiga, kan köpas i bulk, och är hälso- och miljövänliga. Ett städtips som är både billigt och miljövänligt är Ättika, bakpulver och vit vinsvinäger, som är exempel på alternativa rengöringsmedel.

10: Golvrengöring

Den mesta av smutsen som samlas i våra hem kan ofta hittas på vårt golv. Att upprätthålla konsekvent dammsugning och golvrengöring kan förhindra mycket av uppbyggnaden. En del människor föredrar att sätta regler såsom att ha inga skor på mattan eller golv för att förhindra smuts. Merparten av tiden är det med våra skor som smuts kommer in i våra hem, så det här är faktiskt en mycket bra idé att använda.

Förhoppningsvis har denna lista med 10 städtips att ha gett dig en inblick i olika sätt att göra städningen enklare för dig. Syftet är att använda effektiva metoder för att skära ner på tid vid städning av vårt hus. När vi kan uppnå effektivitet i städningen av huset blir det en barnlek att städa och vi kan stå ut med det.

Mer städtips från Flyttstädning Göteborg i städbloggen